top of page
  • Forfatters billedeNicolej Brink

Julehits - igen og igen

Opdateret: 29. aug. 2023

Om forløbet


Dette forløb er udgivet på Dansksang.

I dette forløb skal vi dissekere genren “julemusik” Hvad gør en julesang egentlig til en god julesang? Vi skal analysere hvilke musikalske virkemidler der virker og måske finde nogen der ikke er så heldige.


Noget af det musik kan er at vække minder. Derfor er vi mennesker tilbøjelige til at vende tilbage til den samme playliste igen og igen, og specielt op til jul hvor man ønsker at komme i den samme, velkendte julestemning som man plejer. For mange af os er julen lig med familietid, hygge, god mad og gaver. Og hvem er ikke til det. I langt de fleste familier er julen et ritual der ikke rokkes ved. Specielt de minder man har som barn kan være magiske mens det er den musik man hører som teenager der for alvor er med til at danne ens musikalske identitet. Det er bla. derfor at man som regel vender tilbage til musikken fra ens ungdom når man senere i livet skal feste.


Dette gør sig også, eller måske især, gældende når det kommer til julemusik. Dykker man ned i denne opgørelse fra KODA over de mest spillede julesange fra 2015 ser man at Sangenes høje alder netop betyder at mange generationer har haft mulighed for at høre sangene i netop deres ungdom. Dette gør at det er meget svært at skrive et nyt julehits med mindre at man har en solid platform at promovere ens sang på som f.eks Drengene fra Angora eller som titelmelodi til en julekalender.
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page