top of page
  • Forfatters billedeNicolej Brink

Musik i indskolingen - Idebank

Opdateret: 13. dec. 2023

Dette indlæg er udgivet uden at være færdigt. Og det bliver det forhåbentligt aldrig. Det er min plan at denne post vil blive opdateret løbende efterhånden som nye lege, arrangementer eller andet der kan bruges i musikundervisningen til indskolingen.

Jeg vil prøve at kategorisere de forskellige elementer efter bedste evne velvidende at tingene hænger sammen og vil kunne passe ind i flere kasser.Arrangementer til Sammenspil

Lille Bitte Bille er en sang der handler om at have svært ved at sidde stille... Spille delen er en mellemspil sats for stavspil, ukulele, keys , Boomwackers, bas, blokfløjte og percussion.

En lille bitte bille aflevering
.pdf
Download PDF • 1.71MB

Stop med at drille er et uptempo nummer i to akkorder. Fokus her kan være at lytte til andre og pulsfornemmelse. Passer fint til 3. årgang. inkl elevark og QR-koder

Stop med at drille med bilag
.pdf
Download PDF • 413KB

Hoo Libala er en afrikanskinspireret sang. Jeg kan faktisk ikke huske hvor jeg kender den fra men jeg har arbejdet videre med den og er en af dem jeg altid har med i årsplanen på 1-2 årgang.

Hoo Libala opdateret
.pdf
Download PDF • 1.37MB

Rytme og bevægelseslege

Bilag 4 Rytmetoget
.pdf
Download PDF • 88KB

Rytmetoget kombinerer Rytmik, stopdans og instrumentkendskab

spejlc3a6g
.pdf
Download PDF • 33KB

nu_vil_vi_smage
.pdf
Download PDF • 18KB

Spejlæg: En fangeleg der kombinerer rytmik og bevægelse

Dragens æg
.pdf
Download PDF • 326KB

Nu skal vi smage. Rytmisk sammenspil per percussion

HEY
.pdf
Download PDF • 72KB

Dragens æg. Knæk koden og saml alle dragens æg


HEY!!!: Banke banke bøf tilsat musikTampen brænder er en nem og fantastisk leg som de fleste børn kender. Jeg bruger den til at træne dynamik - kraftigt og svag. Børnene spiller kraftigere på instrumenter, jo tættere den, der skal finde den gemte genstand, er på at finde den og svagere når personen bevæger sig væk.


Der kan samtidig differentieres med at tilføje bestemte rytmer eller spille efter notation. I mit børnekor bruges stemmerne i stedet for instrumenter.Memory skal børnene finde sammen parvis mens en er uden for døren. Hvert par skal lave en rytme, en dans eller en strofe fra en sang. Den der er den, skal nu finde frem til parrene. 


Denne leg kræver ingen forberedelse og det er heller ikke nødvendig med nogle musikalske kundskaber hvis der en dag er vikar. Men legen kan sagtens differentieres efter tema, alder eller noget helt tredje.Stopdans og fangeleg er en fangeleg hvor fangerne kun må bevæge sig når der spilles på de dybe toner på klaveret og de jagtede kun når der spilles på de lyse toner. Så her træner man de begreber og at lytte. Hvis der ikke spilles noget, står alle stille.  Rytme og nodelære


Lille frække missekat
.pdf
Download PDF • 416KB


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page